Kennissessie A&OGemeenten: BRUISend werken doe je zo

De kennissessie

Vitaliteit op de kaart zetten in jouw organisatie: hoe pak je dat aan? Dit thema bespraken we aan de hand van de vitaliteitscampagne BRUIS (A&O fonds Gemeenten) met de deelnemers van de online kennissessie op dinsdag 4 april. De opbrengst van het event? Praktische handvatten voor de toepassing van een sterk vitaliteitsbeleid binnen jouw organisatie.

Het is van belang dat je als medewerker gezond, vitaal en prettig blijft (samen)werken. A&O fonds Gemeenten heeft daarom de vitaliteitscampagne BRUIS ontwikkeld, waarmee je vitaliteit op de kaart zet in jouw gemeente. Eveline Vat vertelde de deelnemers over de BRUIS-aanpak en beschikbare tools, waarmee je als organisatie zelf aan de slag kan om vitaliteit een prioriteit te maken binnen jouw organisatie. Vervolgens nam HRM-adviseur Simone van Leeuwen ons mee in hoe zij BRUIS bij de Gemeente Leeuwarden heeft toegepast en het positieve effect dat dit heeft opgeleverd!

Over de campagne

De wereld verandert: onze arbeidsmarkt en de werkenden daarbinnen kunnen hier niet in achterblijven. A&O Fonds gemeenten vindt het belangrijk dat gemeentemedewerkers gezond, vitaal en prettig blijven (samen) werken in deze veranderende tijden. Om dit te stimuleren heeft de organisatie tussen 2018 en 2020 de vitaliteitscampagne BRUIS ontwikkeld én uitgevoerd.
BRUIS staat voor Blij, Relax, Uitzicht, Ik en Samen. Of het nu gaat om plezier op het werk of een relaxt en fit toekomstbeeld: bruisen doe je met elkaar. De campagne stimuleert en faciliteert gemeentepersoneel om na te denken over hoe ze zelf én met elkaar duurzaam vitaal kunnen blijven werken.  
De campagne werkt aan de hand van drie fases: het ‘interesseren’ van medewerkers, het ‘motiveren’ van medewerkers en tenslotte het ‘activeren’ van medewerkers. BRUIS bevat alle ingrediënten om goed en prettig te kunnen en blijven (samen)werken en biedt praktische middelen voor gemeenten, zoals: posters, gesprekskaarten en het BRUISspel. De BRUIScampagne heeft een praktische insteek en is daardoor direct in te zetten voor lokale gemeenten.

Meer informatie

Lees hier meer over de BRUIS-campagne:
- Algemene campagne handleiding
- BRUIStools

Kijk hier de kennissessie van 4 april 2023 terug.

Contact met A&O fonds gemeenten

Eveline Vat | Projectleider Subsidies | eveline.vat@aeno.nl | www.aeno.nl