Kennisclip – Durven

De beïnvloedingsfactor ‘Durven’ vindt zijn oorsprong in de theorie van het gepland gedrag. Hierin is zelf-effectiviteit belangrijk. Hoe groter de mate van zelf-effectiviteit, hoe groter de kans dat iemand het geplande gedrag succesvol vertoont. Naast zelf-effectiviteit worden er in de kennisclip Durven andere principes uitgelegd die bijdragen aan het feit of iemand ‘durft’ om eigen regie te nemen.

Je kunt de beïnvloedingsfactor ‘Durven’ goed versterken. Laat medewerkers bijvoorbeeld positieve ervaringen opdoen en normaliseer ‘faalervaringen’.

Meer weten?

We raden je aan om eerst de kennisclip Algemeen uit de reeks te kijken. Wil je na het kijken van deze kennisclip meer weten over de verschillende beïnvloedingsfactoren van eigen regie? Klik dan op één van de vijf andere kennisclips. In deze kennisclips wordt de theorie achter de beïnvloedingsfactoren uitgelegd en leer je hoe je de factoren versterkt.

Hoe meer je weet over de beïnvloedingsfactoren en welke een rol spelen bij de geselecteerde doelgroep, hoe gerichter je aan de slag kunt om eigen regie te versterken.