Kennisclip – Algemeen

Het stimuleren van eigen regie is een complex onderwerp dat van veel factoren afhankelijk is. Deze factoren bepalen in welke mate een medewerker meer of minder eigen regie op zijn of haar duurzame inzetbaarheid neemt. Het stimuleren van eigen regie, hoe doe je dat dan?

Deze eerste kennisclip in de reeks neemt je mee in het model ‘Stimuleren van eigen regie op duurzame inzetbaarheid’. Je krijgt stap voor stap inzicht in de verschillende onderdelen van het model: Wat is duurzame inzetbaarheid? Wat houdt eigen regie in? Wie draagt er verantwoordelijkheid? En hoe kun je eigen regie versterken?

Meer weten?

We raden je aan om eerst de kennisclip Algemeen uit de reeks te kijken. Wil je na het kijken van deze kennisclip meer weten over de verschillende beïnvloedingsfactoren van eigen regie? Klik dan op één van de vijf andere kennisclips. In deze kennisclips wordt de theorie achter de beïnvloedingsfactoren uitgelegd en leer je hoe je de factoren versterkt.

Hoe meer je weet over de beïnvloedingsfactoren en welke een rol spelen bij de geselecteerde doelgroep, hoe gerichter je aan de slag kunt om eigen regie te versterken.