Kennis

Vind hier meer achtergrondinformatie over het Eigen Regie-model. Aan de hand van verschillende artikelen en filmpjes ontdek je hoe het model is opgebouwd en werkt. Met de kennisclips leer je meer over de beïnvloedingsfactoren van eigen regie en hoe je deze versterkt.

5 x 2 x 3 voor eigen regie!

Het whitepaper 5 x 2 x 3 maakt je wegwijs in het begrippenkader voor de gesprekken die we voeren over eigen regie. Lees hem hier!

Lees het whitepaper

Eigen Regie artikel HRM

Ben je op zoek naar meer verdiepende kennis over de theorie achter eigen regie? Lees het artikel ‘Stimuleren van eigen regie op loopbaan en ontwikkeling’.

Lees het artikel

Kennisclip - Algemeen

Het stimuleren van eigen regie is een complex onderwerp dat van veel factoren afhankelijk is. De kennisclip ‘Algemeen’ neemt je mee in het model ‘Stimuleren van eigen regie op duurzame inzetbaarheid’. Krijg stap voor stap inzicht in de verschillende onderdelen van het model.

Bekijk de kennisclip

Kennisclip - Weten

Wat is de beïnvloedingsfactor ‘Weten’? En hoe zet je het in bij het nemen van eigen regie? Ontdek het in de kennisclip.

Bekijk de kennisclip

Kennisclip - Willen

Hoe krijg je iemand in beweging voor het nemen van eigen regie? Bekijk de kennisclip ‘Willen’ en leer meer over deze beïnvloedingsfactor.

Bekijk de kennisclip

Kennisclip - Kunnen

Bij de beïnvloedingsfactor ‘Kunnen’ gaat het over de vertaalslag van ‘Willen’ naar een concreet doel en stappenplan. Deze kennisclip geeft je de handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Bekijk de kennisclip

Kennisclip - Durven

Het nemen van eigen regie moet je durven. Bekijk de kennisclip en leer hoe je deze beïnvloedingsfactor versterkt.

Bekijk de kennisclip

Kennisclip - Mogen

Hoor je wel eens ‘daar heb ik geen tijd voor’ of ‘ik kan niet weg van de afdeling? Hoe creëer je dan een werkcontext waarin ‘mogen’ wordt gestimuleerd? In deze kennisclip nemen we je mee in de factor ‘Mogen’ en hoe je hier als organisatie mee aan de slag gaat.

Bekijk de kennisclip