Kennisclip – Mogen

Bij de beïnvloedingsfactor ‘Mogen’ gaat het niet alleen over beschikbare middelen, zoals tijd en geld, maar ook over de ervaren ruimte. Waarschijnlijk biedt jouw organisatie medewerkers mogelijkheden om te werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Maar maken zij hier ook gebruik van?

Hoor je wel eens ‘daar heb ik geen tijd voor’ of ‘ik kan niet van de afdeling weg’? Dan is de ervaren ruimte om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan beperkt. Hoe creëer je dan een werkcontext waarin ‘mogen’ wordt gestimuleerd? In deze kennisclip nemen we je mee in de factor ‘Mogen’ en hoe je hier als organisatie mee aan de slag kunt.

Meer weten?

We raden je aan om eerst de kennisclip Algemeen uit de reeks te kijken. Wil je na het kijken van deze kennisclip meer weten over de verschillende beïnvloedingsfactoren van eigen regie? Klik dan op één van de vijf andere kennisclips. In deze kennisclips wordt de theorie achter de beïnvloedingsfactoren uitgelegd en leer je hoe je de factoren versterkt.

Hoe meer je weet over de beïnvloedingsfactoren en welke een rol spelen bij de geselecteerde doelgroep, hoe gerichter je aan de slag kunt om eigen regie te versterken.