Kennisclip – Kunnen

Bij het nemen van eigen regie komt naast kennis ook kunde kijken. Het stellen van de juiste doelen leidt tot toewijding, doorzettingsvermogen en succes. Dit betekent dat doelen uitdagend en haalbaar zijn. Iemand moet wel in staat zijn om dit soort doelen te stellen.

Bij de beïnvloedingsfactor ‘Kunnen’ gaat het over de vertaalslag van ‘Willen’ naar een concreet doel en stappenplan. En daarnaast controleren of de genomen stappen leiden tot het gewenste gedrag. Maar hoe help je medewerkers hierbij? En met welke vragen ontdek je of jouw organisatie ‘kunnen’ al stimuleert?

Meer weten?

We raden je aan om eerst de kennisclip Algemeen uit de reeks te kijken. Wil je na het kijken van deze kennisclip meer weten over de verschillende beïnvloedingsfactoren van eigen regie? Klik dan op één van de vijf andere kennisclips. In deze kennisclips wordt de theorie achter de beïnvloedingsfactoren uitgelegd en leer je hoe je de factoren versterkt.

Hoe meer je weet over de beïnvloedingsfactoren en welke een rol spelen bij de geselecteerde doelgroep, hoe gerichter je aan de slag kunt om eigen regie te versterken.