De OOMT Gezondheidscheck – geen stress meer

De gezondheidscheck van OOMT is een hulpmiddel om de gezondheid en welzijn van medewerkers te meten en te verbeteren. Een soort gezondheids-APK!  De medewerker hoeft hiervoor de deur niet uit en ontvangt alles wat nodig is op zijn huisadres.

Naast een online vragenlijst doet de medewerker verschillende tests. Een vingerprik bijvoorbeeld, om je cholesterol- en bloedsuikergehalte te meten. De medewerker krijgt hiervoor een unieke checkbox thuisgestuurd, waarmee hij de speciaal ontwikkelde tests thuis kunt doen. Na afloop van de tests ontvangt de medewerker een Persoonlijk Gezondheidsrapport.

Gesprek met een OOMT-coach

Als de medewerker zijn Persoonlijk Gezondheidsrapport heeft ontvangen, wordt deze uitgenodigd voor een gesprek met een OOMT-coach. Dit gesprek is bedoeld om samen te kijken welke vervolgstappen er kunnen worden gezet. De coach denkt mee en kan, indien nodig, doorverwijzen naar andere deskundigen. De OOMT-coach ontvangt de persoonlijke resultaten niet. De medewerker bepaalt zelf wat hij deelt met de coach en welke vragen hij wil stellen.

Lees het interview met Lucas Reitema, algemeen directeur bij BCS AutoGroep. Hij had veel last van stress en een te vol hoofd. Tot hij in aanraking kwam met de Gezondheidscheck: ‘Het heeft me veel meer gebracht dan ik ooit had verwacht’.