Kennissessie FLOW: het SPP-DI stappenplan

De kennissessie

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp en vereist terugkerende aandacht. We rekenen hierin vaak op de eigen regie van medewerkers, maar het vereist ook doorlopende sturing en waarborging van HR-professionals. In de praktijk blijkt dit vaak nog een hele uitdaging. Want: hoe pak je dit consequent aan? Tijdens deze online kennissessie vertelt Karima Smit van FLOW je meer over de ontwikkeling, opzet en praktische implementatie van het SPP-DI stappenplan.

Over het SPP-DI stappenplan

Het SPP-DI stappenplan is een nieuwe methode die helpt bij het implementeren en borgen van duurzame inzetbaarheid in de organisatie. Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp dat elke twee jaar verplicht vanuit de CAO Woondienst aandacht vereist. Vaak wordt er gestuurd op eigen regie van de medewerker, maar voor HR-professionals kan het lastig zijn om hier continu sturing aan te geven en dit doorlopend te borgen. Met het SPP-DI-stappenplan richten we ons niet alleen op eigen regie, maar vooral op de terugkerende werkprocessen van werkgevers en werknemers. Op deze manier kunnen we duurzame inzetbaarheid beter verankeren en koppelen aan de strategische doelstellingen van de organisatie. Maar wat houdt dit stappenplan precies in? Het SPP-DI-stappenplan is een nieuwe standaard met praktische handleidingen. Het vereenvoudigt strategische personeelsplanning (SPP) en voorziet in werkmethoden. Dit stappenplan helpt woningcorporaties niet alleen om te voldoen aan de verplichtingen vanuit de CAO, maar betrekt ook actief medewerkers en teams bij de planning. Zo worden zij ook onderdeel van dit proces. Dit stappenplan is getest bij verschillende organisaties en op basis van best practices is er een maatwerkvariant ontwikkeld die beschikbaar is gesteld voor de corporatiesector.  

Meer informatie

Lees hier meer over het SPP-DI stappenplan, de advisering van FLOW in de praktijk, een ervaringsvideo en een overzicht van alle tools https://flowweb.nl/spp-di . Kijk hier de kennissessie terug.  

Contact met O&O fonds FLOW

Karima Smit | Programmamanager FLOW | ksmit@flowweb.nl | www.flowweb.nl