Kennismaken met: Lilian Willekers

De stuurgroep O&O Eigen Regie zet zich actief in voor het Lerend Netwerk. Dit doen we door activiteiten vorm te geven en te organiseren die aansluiten bij de behoeften van de leden van het netwerk. De stuurgroepleden stellen zich graag aan je voor! Deze keer maak je verder kennis met: Lilian Willekers van RAS.  

Wie ben je?

Ik ben Lilian Willekers. Sinds 2005 werk ik bij de RAS (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche). RAS maakt ingewikkelde informatie helder, het aanvragen van subsidies simpeler, kennis toegankelijk en werk veiliger. RAS werkt voor ca. 125.000 medewerkers en ca. 3.500 bedrijven in de sector. De sector maakt de meest uiteenlopende objecten schoon zoals kantoren, gezondheidszorg, recreatiebungalows, hotels, vliegtuigen en OV-vervoermiddelen, ramen, gevels en in de voedselverwerkende industrie. Verder maakt onze sector objecten na bijvoorbeeld brand en overstroming schoon. Veel van onze medewerkers zijn laagopgeleid, laaggeletterd, werken parttime en vaak ook aan de randen van de dag. En, onze medewerkers werken per definitie niet op locatie van de werkgever. Zoals je wel zult begrijpen, boeiende uitdagingen. Een van die uitdagingen is hoe wij onze informatie bij hen krijgen. Dat doen we sinds april 2022 via de RAS app. Ik ben daar de productowner van. Verder ben ik deskundig in en ervaren met subsidies, zoals ESF en MDIEU. Voor de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (fatsoenlijk zaken doen met elkaar) heb ik 11 jaar gewerkt. Duurzame inzetbaarheid en eigen regie lopen daar steeds als rode draad doorheen. Twee thema’s die cruciaal zijn in een sector waar alle werk als zwaar werk is gedefinieerd. Alles wat kan bijdragen om het werk voor de medewerkers lichter te maken is welkom.

Waarom ben je lid van de stuurgroep?

‘Twee weten meer dan één’. Of ‘beter goed gepikt dan slecht bedacht’. Wij als O&O fondsen hebben heel veel kennis. Kennis die we met elkaar zouden moeten delen. Het kan ons werk makkelijker maken. Als lid van de stuurgroep wil ik daaraan bijdragen.  

Waarvoor kunnen mensen contact met jou opnemen?

Heb je vragen over duurzame inzetbaarheid, fatsoenlijk zaken doen met elkaar (Code Verantwoordelijk Marktgedrag), het ontwikkelen van een app of subsidies? Of misschien een ander onderwerp. Neem gerust contact op met me. Dat kan het beste via l.willekers@ras.nl