Goed werkgeverschap bij installatiebedrijf Verspeek, installatiebedrijf Aquarius en installatiebedrijf Spie

Wij Techniek heeft regelmatig contact met de bedrijven middels bedrijfsbezoeken van de regiomanagers/branchecoaches. In deze gesprekken worden goed werkgeverschap en investeren in je vakmensen nadrukkelijk meegenomen en de daarop aansluitende dienstverlening van Wij Techniek. Daarnaast maken de bedrijven gebruik van de subsidies, de tegemoetkoming in de cursussen voor de vakmensen en de subsidie voor begeleiding BBL-ers. Dit draagt bij aan onder andere onderstaande best practices. Werknemers van deze bedrijven hebben deelgenomen aan de Topstarters- en Topvakmanschapsdagen.

Installatiebedrijf Verspeek

Installatiebedrijf Verspeek is een bedrijf dat er op verschillende vlakken uit springt binnen de TI branche. Directeur Martijn Verspeek is niet bang om zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken. Of het nu gaat om klantgerichtheid (inclusief niet alle klanten aannemen) of om manier om medewerkers te werven en te behouden.

Hij introduceerde de term ‘goeiegasten’ en ‘goeievrouwkes’, zijn klanten noemt hij fans en hij heeft aandacht voor de mens achter de werknemer en werkt actief aan een goede onderlinge sfeer. Wat maakt dat mensen graag bij Verspeek werken. En zich loyale, betrokken en creatieve werknemers tonen die de visie van het bedrijf onderstrepen, uitdragen en mee vorm geven.

Verspeek zet zijn medewerkers op een voetstuk, op het organogram staat hij onderaan, hij noemt zichzelf aanvoerder van zijn ‘goeiegasten’ en ‘goeievrouwkes’. Op het parkeerterrein zet hij zijn auto achteraan, want de werknemers hebben de beste plaatsen nodig. De bussen van de monteurs dragen de foto en naam van de monteurs. Verspeek kent weinig verloop, het werkplezier van zijn mensen staat voorop en dat laat hij in alles zien. Het is een klein bedrijf met 26 medewerkers.

Bij Verspeek is een zij-instromer geplaatst door onze adviseur Arbeidsmarkt. Daarnaast is Verspeek een enthousiaste ambassadeur van onze productie ‘huis van Sarah’. Zijn werknemers hebben deze voorstelling ook bezocht, omdat hij het belangrijk vindt dat werknemers nadenken over de ontwikkelingen in de branche en hun eigen sleutelrol daarin.

Installatiebedrijf Aquarius

Directeur Job Beijer van installatiebedrijf Aquarius is iemand die niet zozeer praat over diversiteit en inclusiviteit maar er vooral mee aan de slag gaat alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Hij zoekt, net als bijna alle technische installatie bedrijven naar geschikt personeel, maar benut een veel bredere vijver om in te vissen. En draagt dat ook graag uit naar concullega’s.

Job opereert vanuit een breed vizier wat zich o.a. uit door te kijken naar wat mensen wel kunnen en niet wat ze niet kunnen. En door samen met de werknemer en collega’s te kijken hoe eventuele beperkingen opgelost kunnen worden of hoe er zo goed mogelijk mee om gegaan kan worden.

Dat heeft geleid tot een divers samengesteld team. Variërend van een dove medewerker tot statushouders die in hun taal bijgespijkerd worden door een (gepensioneerde) elektro docent die revalideert na een hersenbloeding. Het is een bedrijf met 20 medewerkers.

Technisch bedrijf Spie

Spie is een groot technisch bedrijf met vestigingen over de hele wereld. Spie Nederland is altijd al bezig geweest met het werven en behouden van meer meiden en vrouwen op technische functies in het bedrijf. En zetten al jaren hun vakvrouwen in als rolmodel tijdens informatie events op scholen.

Na de aanstelling van de vrouwelijke directeur, Lieve Declercq, is er nog meer aandacht gekomen voor de gelijkheid van mannen en vrouwen in het bedrijf. En voor zij instromers in het algemeen.

Qua ontwikkeling, beloning, doorstroming etc. Spie maakt gebruik van de workshop ‘Het Ontwikkelgesprek voor leidinggevenden’ en de workshop ‘Sterk in je Werk voor 50 en 60+’ die door Wij Techniek zijn ontwikkeld.

 

Meer informatie

www.duurzaam-altena.nl/

www.deondernemer.nl/personeel/ayman-uit-syri-is-nu-elektricien-in-sleeuwijk-thuiszitten-is-niks

www.spie-nl.com/maatschappij

www.spie-nl.com/artikel/ook-de-niet-zo-ideale-kandidaat-welkom-bij-dit-techniekbedrijf

 

Contact met Wij Techniek

Sven Asijee | Directeur Wij Techniek | s.asijee@wij-techniek.nl | www.wij-techniek.nl