O&O Deelmarkt 2021

Als O&O organisaties zetten wij ons dagelijks in om het aanbod en het niveau van vakbekwaamheid van (potentiële) werknemers op peil te houden, zowel nu als in toekomst. Door de jaren heen hebben we veel kennis opgedaan en producten en diensten ontwikkeld. Op de O&O Deelmarkt delen we onze kennis, producten en diensten met elkaar, om deze zo mogelijk toe te passen binnen de eigen sector.

Op dinsdag 30 november kwamen online bijna 70 O&O medewerkers samen om deel te nemen aan de derde O&O Deelmarkt.

Vanwege de huidige situatie rondom corona werd de deelmarkt op het laatste moment omgezet naar een online evenement. Ondanks dat we elkaar niet fysiek konden treffen, was het een mooie en geslaagde ochtend!

Wat hebben we gedaan?

Tafelgesprek eigen regie

De ochtend werd afgetrapt met een tafelgesprek geleid door Ellen Hiep. Aan tafel gingen Adriana Stel (Directeur, DOORZAAM), Jos Sanders (Lector Leren tijdens de beroepsloopbaan, HAN) en Jet Thole (programmamanager DI, OOMT) in gesprek over het belang van eigen regie: wat is het en hoe pak je dit aan in de praktijk?

Naast de sprekers aan tafel vertelden ook online deelnemers Joep Hendriks (Wij Techniek) en Karima Smit (FLOW) over hun ervaringen met eigen regie in de praktijk. Volgend jaar vinden kennissessies plaats, waarin o.a. Joep en Karima deze praktijkvoorbeelden verder zullen toelichten.

Beïnvloedingsfactoren eigen regie

Vervolgens gingen we aan de slag met het model Eigen Regie. Het begrippenkader “Stimuleren van eigen regie op duurzame inzetbaarheid” staat centraal binnen de activiteiten van het project Samen sterk voor meer eigen regie. Tijdens de vorige deelmarkt stonden we stil bij de drie pijlers van duurzame inzetbaarheid (rechterkant van het model): leren en ontwikkelen, loopbaanstappen en gezonde leefstijl. Dit jaar wilden we ons verder verdiepen in de beïnvloedingfactoren van eigen regie (linkerkant van het model): weten, willen, kunnen, durven en mogen.

Tijdens een minicollege legde Jos Sanders (HAN) de vijf beïnvloedingsfactoren van eigen regie uit: wat houden de factoren in en hoe kan je deze gericht versterken?

Wil je meer weten over de beïnvloedingsfactoren van eigen regie? Bekijk hier de kennisclips.

Oefening: wat doe jij al op eigen regie?

Aan de hand van het minicollege kregen deelnemers de opdracht om vanuit de eigen regie bril naar hun aanbod te kijken. Deelnemers kozen een interventie gericht op eigen regie en gingen na op welke beïnvloedingsfactor(en) deze inspeelt. Vervolgens gingen we hier in break out rooms kort over in gesprek.

Toolbox Eigen Regie

De deelmarkt werd afgesloten met de lancering van de Toolbox Eigen Regie. Alle kennis en ervaringen die de afgelopen drie jaar binnen het project Samen sterk voor meer eigen regie zijn opgedaan, kan je hierin terug vinden.

Aan de hand van informatie, voorbeelden en tools kunnen O&O medewerkers zich met de toolbox verder verdiepen in het thema eigen regie. Daarbij kan de toolbox worden ingezet om eigen regie onder de aandacht te brengen bij bijvoorbeeld collega’s of werkgevers in de sector. Een mooie afsluiter van het evenement!

Benieuwd? Klik hier voor de Toolbox Eigen Regie.

Een geslaagde bijeenkomst!

Na de bijenkomst hebben we een aantal reacties ontvangen, waaronder “De O&O Deelmarkt had een professionele uitstraling”, “De workshops waren een goede afwisseling en voldoende om kort met elkaar in gesprek te gaan” en “Het was een leuke bijeenkomst. Dat is niet altijd zo online.

Wij kijken terug op een mooie online bijeenkomst! Desondanks dat we elkaar graag weer eens fysiek zouden ontmoeten, vonden wij het leuk om velen van jullie online te mogen ontvangen.